Skip to content

Sommarskola och kurs i AI på jobbet

Nu är det dags att hitta på både sommarbus med AI och även utbildning till hösten. Micke Kring och jag har under året som varit utbildat och lett kurser och workshops kopplat till AI och hur man kan komma igång med att använda tjänster. Vi har fått massor av frågor inför året som kommer och därför har vi tänkt hitta på lite olika saker som kanske kan hjälpa fler att ta steget och testa att utveckla ens arbetssätt. Så vad är på gång?

Sommarskola! Här på min och Mickes blogg, på Mastodon och på LinkedIn kommer jag och Micke med slumpvis valda mellanrum posta korta filmer där vi visar och berättar om AI-relaterade verktyg och tekniker som vi använder i vardagen i våra arbeten. Det blir praktiskt och hands on med korta videofilmer. Mycket för att jag är nyfiken på att lära mig av Micke, och tvärtom. Finns där några verktyg eller arbetsätt du är sugen på att vi pratar om? Skriv en kommentar i tråden här, så ser vi om vi kan göra nått på temat under sommaren!

Kurs i höst – Kom igång med AI på jobbet!

I höst erbjuder vi en kurs för att komma igång med AI på jobbet. Det är en kurs bestående av fem kurstillfällen med fokus på stärkt förmåga att förstå och praktiskt använda AI-lösningar på jobbet. Kursen vänder sig till dig som arbetar i en offentlig organisation såsom kommun, region, myndighet eller annan offentlig verksamhet och som har behov av en grundläggande introduktion i att använda AI som tjänsteperson. Kursen sker i samverkan mellan RISE Research Institutes of Sweden och SCDI – Swedish Center for Digital Innovation, och kommer att bestå av praktiskt arbete och experimenterande, en aktiv labbmiljö för alla deltagare under kursen samt föreläsningar och samtal med forskare och praktiker som Micke Kring, Stella Riad, Johan Magnusson, Tomas Lindroth och Kristina Knaving. Vi ser så mycket fram emot detta! 

Mer info i länkarna nedan och i filmen

Anmäl dig —> Kom igång med AI på jobbet!

Om att använda Kagi och Perplexity för att söka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *