Skip to content

The Swedish Number

Nu har jag ägnat lunchen åt att utforska vad som händer om man använder The Swedish Number en tid. Det är fascinerande vad en rätt enkel idé kan generera för något, och det säger något om hur vårt uppkopplade samhälle knyter samman folk.

Så här skriver Svenska Turistföreningen, som ligger bakom The Swedish Number, om sitt koncept:

250 years ago, in 1766, Sweden became the first country in the world to introduce a constitutional law to abolish censorship. To honour this anniversary, Sweden is now the first country in the world to introduce its own phone number. Call today and get connected to a random Swede, anywhere in Sweden and talk about anything you want.

Jag kopplade in mig och väntade en stund. Sen kom det första samtalet. En australiensisk familj som åt middag och hade högtalartelefon på. Vi pratade en del, de intresserade sig för mitt arbete och vad jag gjorde. Men så bröts samtalet. Några minuter senare fick jag en mejl:

G’day Carl!

Apologies for being cut-off. I ran out of credit unfortunately… But we have successfully stalked you and here we are Smiley smile

Great talking to you, a random Swede! Your research stuffs sounds really interesting.

Enjoy your fika break and a very HAPPY FRIDAY to you.

Cheers,
The Brisbane Crew

En stund senare ringer Jaewoong från Korea efter att ha sett om numret på nyheterna. Vi pratar en stund. Han har förbeställt en Tesla model 3 och jobbar på LG. Vi utbyter information. Han ser på vår webb på Interactive Institute att vi jobbar med saker som är av intresse för honom på LG, och frågar om vi kan bli vänner på Facebook för att prata vidare om att eventuellt samarbeta. Så nu är vi det.

Sen ringer en amerikan boendes i Paris där han arbetar som lärare i engelska. Vi pratar om det amerikanska valet, om Trump, om oron i världen och hur vackert det är på våren i Alabama, där han vuxit upp och jag haft förmånen att vara. Ett väldigt trevligt samtal.

Tänk vad en liten idé kan växa till något stort, och skapa så många ringar på vattnet. Heja Svenska Turistföreningen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *